Pečené kuře na zelí

Kuře na zelí se obvykle peče naporcované na kousky, ale není to vždy nutností. Jen je třeba počítat s delší dobou pečení. Vyzkoušejte tento chutný recept.


4.47x
120 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Podle chuti lze použit i sladkou papriku nebo grilovací koření, pokud se bez něj neobejdeme.

Do zapékací mísy či pekáčku navrstvíme kysané zelí. Není nutné jej proplachovat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozdělíme na zelí. Navrch položíme připravené kuře. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a poklademe jí kuře. To naplníme zelím a slaninou i zevnitř.

Kuře na zelí pečeme přikryté 1 hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme další hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou, případně podle potřeby podléváme trochou vody. Před koncem pečení odklopíme víko a necháme udělat kůrčičku.

Pečené kuře na zelí podáváme s rýží, ale i jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře na zelí

Zpět na recept