Pečené kořeněné brambory

Netradičně připravené brambory. Pečeme na víně s tymiánem a sezamovým semínkem.


4.089x
60 min

Ingredience

1 kgbrambory
1 lžičkakmín
150 mlbílé víno

podle chuti

sůl
čerstvý nebo sušený tymián

na potření

olivový olej

podle potřeby

sezamová semínka

Postup přípravy

Brambory omyjeme a řádně očistíme kartáčkem. Potom je v osolené a okmínované vodě uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme.

Troubu předtopíme na 250 °C.

Brambory přendáme do zapékací mísy, potřeme olejem, posypeme solí, tymiánem a sezamovými semínky. Podlijeme vínem a pečeme, dokud se víno neodpaří a brambory nezrůžoví.

Takto připravené pečené kořeněné brambory jsou vhodnou přílohou k minutkám, pečeným masům, ale i tepelně upravené zelenině. Výborně chutnají s krémovou nivou.




Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kořeněné brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.