Vaření.czReceptyPečené kořeněné brambory

Pečené kořeněné brambory

Netradičně připravené brambory. Pečeme na víně s tymiánem a sezamovým semínkem.


4.089x
60 min

Ingredience

1 kgbrambory
1 lžičkakmín
150 mlbílé víno

podle chuti

sůl
čerstvý nebo sušený tymián

na potření

olivový olej

podle potřeby

sezamová semínka

Postup přípravy

Brambory omyjeme a řádně očistíme kartáčkem. Potom je v osolené a okmínované vodě uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme. Troubu předtopíme na 250 °C. Brambory přendáme do zapékací mísy, potřeme olejem, posypeme solí, tymiánem a sezamovými semínky. Podlijeme vínem a pečeme, dokud se víno neodpaří a brambory nezrůžoví. Takto připravené pečené kořeněné brambory jsou vhodnou přílohou k minutkám, pečeným masům, ale i tepelně upravené zelenině. Výborně chutnají s krémovou nivou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené kořeněné brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena