Pečené koleno na medu

Ač je recept časově náročnější, gurmány a milovníky vepřových kolen rozhodně neodradí.


3.585x
150 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nálev. Vodu svaříme s octem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout. Zatím si podle potřeby očistíme koleno a zbavíme jej případných štětin.

Do nálevu ponoříme koleno na 1 den, nejlépe 24 hodin.

Druhý den vložíme koleno i s nálevem do tlakového hrnce a uvaříme jej téměř doměkka. Pak koleno vyjmeme a na sádle pečeme. Během pečení koleno přeléváme výpekem. Med smícháme s grilovacím kořením a asi 10 - 15 minut před dopečením koleno medovou směsí pravidelně potíráme, aby se vypekla medová kůrčička.

Pečené koleno na medu podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Jařenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené koleno na medu

Zpět na recept