Může být jako hlavní jídlo nebo jako pochoutka k pití.
Hodnocení
4.7
/ 5 (27x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
1 dl
olej
sůl
grilovací koření
drcený kmín
mletý zázvor
mleté nové koření
1 ks
vepřové koleno
podle potřeby
škorobová moučka
černé pivo
na potření
sardelová pasta
Postup přípravy
Koleno vykostíme, potřeme trochu sardelovou pastou, okořeníme kořením (zázvor, kmín, nové koření, grilovací koření, sůl) rozmíchaným v oleji a dáme na tři dny uležet do lednice.
Po třech dnech dáme vepřové koleno do pekáče, podlijeme a pečeme, až maso změkne. Maso vyndáme, šťávu zahustíme škrobem, chvilku povaříme, přidáme černé pivo a znovu vaříme, až není cítit.
Šťávou přelijeme pečené koleno, prohřejeme a podáváme.