Těsto na kokosové cukroví připravované na strojku. Recept na klasické vánoční cukroví.
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
125 g | máslo |
1 lžíce | rum |
100 g | cukr moučka |
300 g | hladká mouka |
125 g | kokosová moučka |
0.3 dl | mléko polotučné |
na ozdobu | |
---|---|
100 g | čokoláda na vaření |
1 plátek | ztužený tuk |
Máslo necháme povolit a odvážíme si mouku, cukr a kokos. Všechny suroviny dáme na vál nebo do misky, přidáme špetku soli, mléko, rum, vejce a zpracujeme v tuhé těsto. Zabalíme do fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout. Kokosové těsto pomocí mlýnku na maso a tvarovací formičky zpracujeme do tyčinek. Kokosové tyčinky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme dorůžova. Pečené kokosové tyčinky necháme zcela vychladnout a pak je z poloviny namáčíme do čokolády rozpuštěné s plátkem tuku. Poklademe na alobal a necháme zaschnout. Pečené kokosové tyčinky potřebují delší čas k odležení.
Vánoční kokosové tyčinky v čokoládě krok za krokem
Vynikající extra kokosové bonbonky, které si můžete pověsit na vánoční stromeček, ale klidně si je dát jen tak na chuť. Recept je snadný na přípravu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena