Vaření.czReceptyPečené jehněčí maso na hořčici

Pečené jehněčí maso na hořčici

Recept na chutný způsob přípravy jehněčího masa s rýží.


5.03x
35 min

Postup přípravy

Jehněčí maso (pečínku, kotlety či jiné maso, podle toho co máme k dispozici) opláchneme a odstraníme přebytečný tuk a blány. Následně maso ze všech stran pokapeme šťávou z citronu. V míse smícháme drcený česnek, mletý černý pepř, nasekanou petrželku a hořčici. Maso ponoříme do namíchané směsi a zakryjeme alobalem. Čím déle necháme maso marinovat, tím bude po upečení chutnější. Troubu předehřejeme na 250 °C. Do pekáčku nakrájíme na hrubo cibuli, kterou zalijeme trochou oleje. Na cibuli položíme kousky masa a podlijeme trochou vody a pekáček zakryjeme. Z počátku asi 5 minut pečeme na 250 °C a následně teplotu snížíme na teplotu 180 °C, pekáček odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Čas pečení je možné prodloužit na základě velikosti kousků masa. Pečené jehněčí maso na hořčici podáváme s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené jehněčí maso na hořčici

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena