Pečené jehněčí maso na hořčici

Recept na chutný způsob přípravy jehněčího masa s rýží.


5.03x
35 min

Postup přípravy

Jehněčí maso (pečínku, kotlety či jiné maso, podle toho co máme k dispozici) opláchneme a odstraníme přebytečný tuk a blány. Následně maso ze všech stran pokapeme šťávou z citronu.

V míse smícháme drcený česnek, mletý černý pepř, nasekanou petrželku a hořčici. Maso ponoříme do namíchané směsi a zakryjeme alobalem. Čím déle necháme maso marinovat, tím bude po upečení chutnější.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Do pekáčku nakrájíme na hrubo cibuli, kterou zalijeme trochou oleje. Na cibuli položíme kousky masa a podlijeme trochou vody a pekáček zakryjeme.

Z počátku asi 5 minut pečeme na 250 °C a následně teplotu snížíme na teplotu 180 °C, pekáček odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Čas pečení je možné prodloužit na základě velikosti kousků masa.

Pečené jehněčí maso na hořčici podáváme s rýží.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené jehněčí maso na hořčici

Zpět na recept