Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Recept na snadnou úpravu jablek příjemně chutnajících po karamelu a vanilce.


3.73x
30 min

Postup přípravy

Z jablka vykrojíme opatrně jadřinec, tak vznikne otvor, který naplníme vlašskými ořechy, cukrem a navrch rozinkami.

Naplněné jablko vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Jablko pečeme přibližně půlhodiny v troubě při teplotě 160 °C. Cukr s vodou a šťávou z jablka vytvoří v pekáčku světlou hustou hmotu, kterou nesmíme připálit.

Než se jablko upeče, uvaříme z pudinkového prášku, mléka a vanilkového cukru řidší pudink. Jablko vložíme na talíř a pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký vanilkový pudink.

Pečené jablko s vanilkovým přelivem podáváme jako lahodný sladký dezert.
user-icon

autor Marcela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Zpět na recept