Z jablka vykrojíme opatrně jadřinec, tak vznikne otvor, který naplníme vlašskými ořechy, cukrem a navrch rozinkami.
Naplněné jablko vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Jablko pečeme přibližně půlhodiny v troubě při teplotě 160 °C. Cukr s vodou a šťávou z jablka vytvoří v pekáčku světlou hustou hmotu, kterou nesmíme připálit.
Než se jablko upeče, uvaříme z pudinkového prášku, mléka a vanilkového cukru řidší pudink. Jablko vložíme na talíř a pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký vanilkový pudink.
Pečené jablko s vanilkovým přelivem podáváme jako lahodný sladký dezert.