Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Recept na snadnou úpravu jablek příjemně chutnajících po karamelu a vanilce.


3.73x
30 min

Ingredience

1 ksjablko

náplň

1 lžičkarozinky
1 lžícecukr krupice
1 balenívanilkový cukr
2 ksvlašské ořechy

krém

100 mlodtučněné mléko
0.5 lžičkyvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Z jablka vykrojíme opatrně jadřinec, tak vznikne otvor, který naplníme vlašskými ořechy, cukrem a navrch rozinkami. Naplněné jablko vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Jablko pečeme přibližně půlhodiny v troubě při teplotě 160 °C. Cukr s vodou a šťávou z jablka vytvoří v pekáčku světlou hustou hmotu, kterou nesmíme připálit. Než se jablko upeče, uvaříme z pudinkového prášku, mléka a vanilkového cukru řidší pudink. Jablko vložíme na talíř a pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký vanilkový pudink. Pečené jablko s vanilkovým přelivem podáváme jako lahodný sladký dezert.
user-icon

autor Marcela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena