Pečené hradní koleno

Recept na výborné vykostěné koleno plněné bylinkami a naložené v pivní marinádě.


3.45x
120 min

Postup přípravy

Vepřová kolena vykostíme a potřeme zevnitř prolisovaným česnekem. Maso posypeme solí, veškerým kořením včetně rozdrceného jalovce a svineme do válečku kůží ven. Kůži nožem několikrát nařízneme a poté napříč řezy, takže nám vzniknou jakési křížky. Takto nařezané kolena převážeme provázkem, aby se nerozbalovala a položíme do vyšší misky. Smícháme pivo, víno, olej, cibuli nakrájenou na kolečka a sůl. Marinádu dáme do pekáčku. Do marinády vložíme kolena a necháme 24 hodin marinovat na chladném místě. Podle potřeby zakryjeme alobalem.

Pak pekáč s koleny přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Pečeme přikryté 90 minut. Pak kolena otočíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme ještě 45 minut, nebo než kolena nezískají zlatohnědou barvu a změknou. Během pečení přeléváme výpekem.

Pečené hradní koleno podáváme s chlebem nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené hradní koleno

Zpět na recept