Pečené (grilované) vepřové koleno

Výborná pochoutka pro večerní posezení.


4.838x
120 min
1×

Postup přípravy

Kůži na kolenu nařežeme na čtverečky. Smícháme přísady marinády a koleno naložíme (do igelitového pytlíku) alespoň na 24 hodin. V lednici pytlík občas otočíme.

V zakrytém pekáči (v alobalu) pak koleno v troubě dusíme na 160 - 180 °C podle velikosti kolena asi hodinu a půl. Potom vepřové koleno odkryjeme a dopečeme na grilu.

Dřevěné uhlí, do kterého na konec grilování dáme namočený jalovec zabalený v propíchaném alobalu, nemá konkurenci.

Do marinády můžeme přidat koření podle chuti. Moje zkušenost ale je - čím méně, tím lépe. Při marinování používám vakuový marinovač. Jak říká žena - další krám v kuchyni, ale já jsem spokojený.
user-icon

autor žravec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené (grilované) vepřové koleno

Zpět na recept