Vaření.czReceptyPečené brambory ve slupce se sýrovou omáčkou

Pečené brambory ve slupce se sýrovou omáčkou

Recept na výborné brambory, které jsou vhodné i jako hlavní jídlo.


5.011x
45 min

Ingredience

1 lžičkaolej
4 lžičkymáslo
4 ksbrambory
1 hrsttvrdý sýr
4 kstavený sýr
1 lžičkaostrý kečup
0.5 kelímkusmetana na vaření

podle chuti

1 stroužekčesnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Větší brambory omyjeme ve slupce, vysušíme a rovnoměrně po celé bramboře uděláme pomocí vidličky dírky. Poté brambory potřeme ze všech stran olejem (kůrka pak bude zlatavá) a posypeme solí, která se na brambory hezky nalepí. Takto připravené brambory předpečeme v mikrovlnné troubě. Střední brambory pečeme cca 2 minuty, větší můžeme i déle. Poté dáme brambory péct do předehřáté trouby (160 - 180 °C) a pečeme zhruba 40 minut. Délka pečení závisí na velikosti brambor, testujeme píchnutím vidličkou. Mezitím si připravíme si omáčku. Do malého kastrolku si připravíme zhruba půl kelímku smetany na vaření (záleží, kolik omáčky požadujeme), tavené sýry, lžičku ostrého kečupu, hrstku strouhaného sýru, rozmačkaný stroužek česneku a vše osolíme a opepříme. Za stálého míchání zahříváme, dokud se nám nevytvoří hladká sýrová omáčka. Pokud by byla příliš tekutá, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Upečené brambory vyndáme z trouby a nakrojíme je do kříže. Do nakrojené brambory vložíme plátek másla, který se krásně rozpustí. Pečené brambory přelijeme omáčkou a můžeme ještě dozdobit strouhaným sýrem.
user-icon

autor zuza.likan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené brambory ve slupce se sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena