Pečené brambory s tymiánem a česnekem

Je mnoho způsobů, jak péci brambory. Tento je jednoduchý a spolehlivý.


4.816x
60 min

Postup přípravy

Vymaštěnou formu potřeme oloupaným česnekem a na dno vložíme lístky tymiánu.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky 1 - 2 mm silné. Rovnoměrně vmícháme máslo. Brambory navrstvíme do formy. Osolíme, opepříme a přiklopíme víkem. V rozpálené troubě pečeme asi 20 minut, poté ještě s odklopeným víkem, až jsou brambory křupavé.

Jako příloha k pečeným bramborám s tymiánem a česnekem je vhodný tvarohový dip s čerstvými bylinkami.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s tymiánem a česnekem

Zpět na recept