Vaření.czReceptyPečené brambory s mozzarella omáčkou

Pečené brambory s mozzarella omáčkou

Pečené kořeněné brambory se studenou omáčkou, která je výborně doplní. Na talíř můžeme přidat i kousky vařené zeleniny.


4.430x
75 min
14×

Ingredience

sůl
0.5 kscibule
1 kgnové brambory
koření na americké brambory
celý kmín

příloha

sůl
brokolice
květák

omáčka

0.5 kscibule
100 gmozzarella
1 kelímekzakysaná smetana
1-2 lžičkysušená petrželka
koření na americké brambory

podle potřeby

olivový olej na pečení

Postup přípravy

Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny, poté na měsíčky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a polovinu si odložíme na omáčku. Květák a brokolici omyjeme, odřežeme tvrdý košťál a obojí zeleninu rozdělíme na růžičky. Olivový olej použijeme na vymazání plechu. Troubu předehřejeme zhruba na 160 °C. Brambory rovnoměrně rozložíme na hlubší plech, posypeme celým kmínem, kořením na americké brambory a mírně ještě osolíme. Brambory pečeme asi 50 minut, v závěru přidáme cibuli a teplotu zvýšíme zhruba na 180 °C. Během pečení brambor dáme do osolené vody vařit růžičky brokolice a květáku. Zeleninu uvaříme doměkka, scedíme a uchováme v teple. Připravíme si omáčku z mozzarelly, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme se zakysanou smetanou, okořeníme a přidáme druhou půlku cibule. Doplníme o sušenou petrželku. Pečené brambory servírujeme s mozzarella omáčkou a růžičky vařené zeleniny. Brambory při podávání do omáčky namáčíme, stejně jako kousky květáku a brokolice..
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s mozzarella omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena