Pečené brambory s bylinkami

Brambory pečené jako příloha nebo chuťovka k masu, hodí se k zelenině a jsou dobré i jen tak se sýrem a smetanou.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku, zakapeme olivovým olejem, ochutíme podle vlastní chuti kořením na pečené brambory, provensálským kořením, česnekem (čerstvým nebo z pohodlnosti granulovaným), mletým kmínem a lehce zakapeme olivovým olejem.

Brambory s olejem a kořením promícháme a dáme do předehřáté trouby (na 200 °C, u horkovzdušné na 180 °C). Zhruba po deseti minutách je můžeme lehce promíchat a zase dát do trouby. Necháme je lehce dozlatova opéci a po 20 -25 minutách by měly být hotové.

Pečené brambory s bylinkami podáváme jako přílohu k pečenému (grilovanému) masu nebo je můžeme servírovat jen se zeleninou, posypat strouhaným sýrem podle chuti apod.
user-icon

autor Kraken9555


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s bylinkami

Zpět na recept