Pečené Božčino koleno

K vínku nebo pivku při posezení s přáteli.


3.919x
0

Postup přípravy

Koleno částečně odkrojíme od kosti a kůži nařežeme na mřížku. Prolisovaný česnek vetřeme do kolena, posypeme kořením a dáme do pekáčku kůži nahoru. Koleno necháme odležet do druhého dne nebo taky jenom na hodinu v ledničce.

Koleno vložíme na pekáček. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby péct tak na dvě až dvě a půl hodiny. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu a kůži propichujeme vidličkou. Potom Božčino koleno otočíme směrem kůži dolů a dopečeme tak asi půl hodiny už nepřikryté.

Pečené Božčino koleno podáváme podle chuti s chlebem, křenem a hořčicí.
user-icon

autor bozule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené Božčino koleno

Zpět na recept