Pečené Božčino koleno

K vínku nebo pivku při posezení s přáteli.


3.919x
0

Ingredience

1-2 ksčesnek
vegeta
grilovací koření
mletý kmín
1 ksvepřové koleno
mikeš koření

Postup přípravy

Koleno částečně odkrojíme od kosti a kůži nařežeme na mřížku. Prolisovaný česnek vetřeme do kolena, posypeme kořením a dáme do pekáčku kůži nahoru. Koleno necháme odležet do druhého dne nebo taky jenom na hodinu v ledničce. Koleno vložíme na pekáček. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby péct tak na dvě až dvě a půl hodiny. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu a kůži propichujeme vidličkou. Potom Božčino koleno otočíme směrem kůži dolů a dopečeme tak asi půl hodiny už nepřikryté. Pečené Božčino koleno podáváme podle chuti s chlebem, křenem a hořčicí.
user-icon

autor bozule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené Božčino koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena