Hvězdičkový anýz má výraznou chuť. Nemůžete-li ho k přípravě receptu sehnat, nahraďte jej skořicí.
Hodnocení
3.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 lžíce
cukr krupice
120 g
měkký tvaroh
450 g
zralé červené blumy
podle chuti
0.5 lžičky
drcený anýz
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Zralé blumy dobře očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Blumy nařízneme, vypeckujeme a rozpůlíme. Na velkou ohnivzdornou mísu rozložíme blumy nařízlou stranou nahoru.
Do jamky v každé blumě dáme lžičku tvarohu, posypeme cukrem a anýzem.
Blumy pečeme 15 - 20 minut, dokud není ovoce horké a nebublá.
Pečené blumy s tvarohem podáváme horké.