Pečenáče z kapra

Máte-li rádi pečenáče, zkuste náš dávný a osvědčený rodinný recept.


3.914x
35 min

Postup přípravy

Kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Jednotlivé podkovy osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Kapra osmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

Připravíme si nálev. Uvaříme jej podle návodu na obalu a necháme vychladnout.

Podle množství si vezmeme větší nebo menší zavařovací sklenici nebo jakoukoliv uzavíratelnou nádobu a do ní postupně vkládáme připravené porce kapra. Na kapra můžeme poházet cibuli nakrájenou na kolečka, bobkový list a případně 4 - 5 feferonek pro výraznější chuť. Střídáme vrstvu kousků kapra s cibulí. Bobkový list pouze přidáme příležitostně, taktéž feferonky. Možno přidat i česnek - celé stroužky.

Pečenáče z kapra uzavřeme a nádobu s pokrmem necháme aspoň týden uležet v chladu, ne na sluníčku. Uležením v octovém nálevu kosti změknou, až se téměř rozpustí.

Pečenáče z kapra podáváme podle chuti s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Iliana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečenáče z kapra

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.