Pečená zepenina s česnekovo-bylinkovým dipem

Recept na skvělou a křupavou zeleninu. Hodí se k večeři i k lehkému obědu.


4.715x
30 min
6×

Postup přípravy

Na tomto receptu je nejlepší jeho variabilita. Můžete použít opravdu skoro každou zeleninu podle vaší chuti a podle možností. Do směsi přidávám i žampiony a brambory na zasycení, ale je možné dát i kousky drůbežího nebo vepřového masa.

Zeleninu očistíme. Brambory i se slupkou nakrájíme na půl měsíčky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na měsíčky. Brokolici a květák rozebereme na růžičky.Fenykl nakrájíme na kousky, řapíkatý celer na špalíčky a cuketu na půl kolečka. Lilek, celer a červenou řepu nakrájíme na kostky. Žampiony nakrájíme podle velikosti na 2 - 4 dílky.

Vše vložíme na plech s vysokým okrajem. Zeleninu zalijeme troškou nejlépe olivového oleje, posypeme kořením na grilovanou zeleninu a promícháme. Plech zakryjeme alobalem a pečeme na středním stupni do změknutí kořenové zeleniny. Kdo má funkci grilování, je to lepší.

Než se zelenina upeče, připravíme si dip. Smícháme zakysanou smetanu, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a propasírovaný česnek. Dip ochutíme solí a pepřem a trochu zředíme mlékem nebo smetanou. Kdo drží štíhlou linii, nahradí zakysanou smetanu bílým jogurtem.
user-icon

autor kawalski


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená zepenina s česnekovo-bylinkovým dipem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká