Pečená zelenina z trouby s tymiánem

Recept na přílohu z trouby - pečená zelenina s tymiánem a česnekem.


3.76x
75 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Ostatní zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na hrubší nudličky, mrkev na proužky, cibuli na jemná půlkolečka, česnek na plátky, petrželku nasekáme, tymián stáhneme ze stonků.

Pekáček vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu včetně česneku a listů špenátu a červené řepy. Zasypeme solí, pepřem, tymiánem (lze použít i sušený), petrželkou a dobře promícháme. Před pečením poklademe plátky másla. Pekáček se zeleninou vložíme do trouby a na 175 °C pečeme doměkka. Záleží na hrubosti nakrájené zeleniny, já pekla asi 45 minut.

Pečenou zeleninu z trouby s tymiánem a česnekem podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená zelenina z trouby s tymiánem

Zpět na recept