Vaření.czReceptyPečená zelenina z trouby s tymiánem

Pečená zelenina z trouby s tymiánem

Recept na přílohu z trouby - pečená zelenina s tymiánem a česnekem.


3.76x
75 min

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
2 lžícemáslo
4-5 ksbrambory
2-3 snítkytymián
3-4 ksmrkev
2 lžíceolivový olej
1 ksžlutá paprika
1 ksčervená cibule
2 snítkyčerstvá petrželka
1 hrstbaby špenát
1 hrstmladé listy z řepy

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Ostatní zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na hrubší nudličky, mrkev na proužky, cibuli na jemná půlkolečka, česnek na plátky, petrželku nasekáme, tymián stáhneme ze stonků. Pekáček vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu včetně česneku a listů špenátu a červené řepy. Zasypeme solí, pepřem, tymiánem (lze použít i sušený), petrželkou a dobře promícháme. Před pečením poklademe plátky másla. Pekáček se zeleninou vložíme do trouby a na 175 °C pečeme doměkka. Záleží na hrubosti nakrájené zeleniny, já pekla asi 45 minut. Pečenou zeleninu z trouby s tymiánem a česnekem podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená zelenina z trouby s tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena