Vaření.czReceptyPečená žebírka v medové marinádě

Pečená žebírka v medové marinádě

Jednoduché, levné, rychlé a velmi dobré. Recept z vepřových žebírek.


4.713x
45 min
1×

Ingredience

600 gvepřová žebra

marináda

kmín
1 lžícekečup
2 lžíceplnotučná hořčice
provensálské koření
1 špetkakajenský pepř
2 lžícejavorový sirup nebo med
1 lžíceomáčka na ústřice nebo sójová omáčka

Postup přípravy

Do mističky dáme hořčici, kečup, javorový sirup a omáčku na ústřice. Javorový sirup můžeme nahradit medem, ústřicovou omáčku můžeme zaměnit za sójovou, pokud nemáme. Ochutíme provensálským kořením, kmínem a pepřem, marinádu dobře promícháme. Žebírka dáme na pekáček, potřeme marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby. Vepřová žebírka během pečení medovou marinádou potíráme. Pečeme, dokud nejsou žebírka měkká a zlatavá (cca 45 minut). Pečená žebírka v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo jinou přílohou.
user-icon

autor Jindriska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená žebírka v medové marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Belgická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena