Pečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí

Příprava pečených žebírek ve výborné marinádě. Výborný recept na chutnou večeři.


5.08x
160 min
1×

Postup přípravy

Suroviny na zálivku (javorový sirup, chilli omáčku, cibuli nasekanou nadrobno, jablečný ocet, dijonská hořčice, worchesterová omáčka) promícháme ve velké míse a přidáme k nim žebírka. Důkladně promícháme, aby se žebírka stejnoměrně obalila. Potom je uložíme do ledničky a necháme aspoň čtyři hodiny marinovat.

Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Rozložíme žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečeme půl až tři čtvrtě hodiny, až budou hezky propečená a měkká.

Cukrovou kukuřici nakrájíme na 5-6 cm tlusté kousky, vložíme na 5 minut do vroucí vody a následně na gril. Až je kukuřice zlatavá, stáhneme ji z grilu. Na závěr přidáme bylinkové máslo na žebra i kukuřici.

Ingredience na chilli omáčku: chilli, sůl, pepř, hnědý cukr, limetová šťáva, kukuřičný škrob

Ingredience na bylinkové máslo: rozmarýn, sůl, čerstvé máslo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí

Zpět na recept