Vaření.czReceptyPečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí

Pečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí

Příprava pečených žebírek ve výborné marinádě. Výborný recept na chutnou večeři.


5.08x
160 min
1×

Ingredience

1.5 kgvepřová žebírka

zálivka

1 kscibule
50 mljablečný ocet
2 lžícedijonská hořčice
150 mljavorový sirup
100 mlchilli omáčka
2 lžičkyworchesterová omáčka

podle chuti

bylinkové máslo

příloha

cukrová kukuřice

Postup přípravy

Suroviny na zálivku (javorový sirup, chilli omáčku, cibuli nasekanou nadrobno, jablečný ocet, dijonská hořčice, worchesterová omáčka) promícháme ve velké míse a přidáme k nim žebírka. Důkladně promícháme, aby se žebírka stejnoměrně obalila. Potom je uložíme do ledničky a necháme aspoň čtyři hodiny marinovat. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Rozložíme žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečeme půl až tři čtvrtě hodiny, až budou hezky propečená a měkká. Cukrovou kukuřici nakrájíme na 5-6 cm tlusté kousky, vložíme na 5 minut do vroucí vody a následně na gril. Až je kukuřice zlatavá, stáhneme ji z grilu. Na závěr přidáme bylinkové máslo na žebra i kukuřici. Ingredience na chilli omáčku: chilli, sůl, pepř, hnědý cukr, limetová šťáva, kukuřičný škrob Ingredience na bylinkové máslo: rozmarýn, sůl, čerstvé máslo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena