Každý milovník masa si rád pochutná na žebírku. Tentokrát je pečeme na cibuli a česneku a podáváme s brambory.
3-4 stroužky | česnek |
2-3 lžíce | olej |
sůl | |
3 ks | cibule |
1 lžička | kmín |
voda na podlití | |
800 g | vepřová žebírka |
Žebírka nařežeme ostrým nožem na kousky asi po 10 cm mezi krajními kostmi. Připravené kousky žebírek rozložíme po pekáči, posypeme solí a kmínem. Oloupeme česnek a cibuli, hrubě pokrájíme a obložíme kolem žebírek. Ingredience v pekáči zalijeme horkým olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do růžova a křupava.
Hotová žebírka podáváme s vařeným, nebo pečeným bramborem a dušeným hlávkovým zelím.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.