Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Pečená kýta provoněná rozmarýnem. Recept na maso, které chutná teplé s bramborovou kaší nebo zastudena s chlebem.


4.642x
75 min
7×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu vcelku omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme si marinádu. Do mističky vlijeme olej, vmícháme česnekovou sůl, bylinkové grilovací koření a prolisovaný česnek. Marinádu dobře promícháme.

Kýtu potřeme ze všech stran marinádou. Abychom maso ochutili dokonale, můžeme ji ve středu naříznout a potřít maso i jakoby zevnitř. Posypeme rozmarýnem a necháme pár hodin rozležet.

Vepřovou kýtu dáme do pekáčku a upečeme doměkka. Podle potřeby maso podlijeme slabým vývarem a během pečení kýtu občas přelijeme výpekem. Kýtu s rozmarýnem pečeme asi hodinu nebo déle, záleží, jakou máme troubu.

Pečená vepřová kýta s rozmarýnem chutná s bramborovou kaší, ale dá se podávat i studená jako chuťovka. Před podáváním pečenou kýtu samozřejmě nakrájíme na plátky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Zpět na recept