Rozmrazené rybí plátky, pokud jsou delší, rozpůlíme na poloviny. Tresku opláchneme a dobře osušíme. Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme asi na 3 - 5 mm silná kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno s oloupaným česnekem. V misce promícháme strouhanku s petrželkou a česnekem.
Pekáček potřeme olivovým olejem a poukládáme plátky brambor, které osolíme, opepříme a posypeme dochucenou strouhankou. Brambory pokapeme olivovým olejem, posypeme opět trochou strouhanky a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Část upečených brambor odendáme. Na brambory v pekáči položíme část ryb a přikryjeme zbytkem upečených brambor. Na brambory rozložíme zbytek ryb, posypeme zbytkem strouhanky a dopékáme dalších asi 15 minut.
Pečenou tresku s bylinkami a bramborem podáváme k hlavnímu chodu.