Pečená treska na citronové omáčce

Velmi chutná treska v jemné citronové lázni podávaná se skvělým salátem - chuťový požitek pro každého.


3.58x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme salát - omyjeme si brambory (slupku necháme) a uvaříme je v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, prolijeme je studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme je na středně tenké plátky.Rajčata a okurky nakrájíme také na plátky. Cibuli nadrobno nasekáme.Vývar si svaříme s octem a cibulí, osolíme a opepříme. Takto připravenou směs nalijeme na brambory a necháme odležet (brambory musí pěkně nasáknout). Poté přidáme rajčata a okurky a vše pečlivě promícháme.

Nyní si porce ryby pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lehce osušíme a obalíme v mouce a vejci. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Smažíme z každé strany asi 3-4 minutky.

V poslední řadě si uděláme omáčku - majonézu zředíme zakysanou smetanou a ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.

Ryby naservírujeme na talíř, vedle naklademe směs brambor a zeleniny a zvlášť do misek podáváme omáčku.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená treska na citronové omáčce

Zpět na recept