Kedlubnové zelí: Kedlubny nastrouháme nahrubo a přidáme najemno nakrájené zelené části (ne moc, jen na barvu). Osolíme a necháme odpočinout. Podle množství vody z kedluben dolijeme vodu a dáme dusit společně s kmínem. Až je zelí měkké, přidáme část cibulové jíšky a dochutíme šťávou z citronu a cukrem. Krátce provaříme.
Připravíme si sóju. Sójové kostky (je možný i granulát) uvaříme v malém množství slané vody spolu s bobkovým listem. Po uvaření bobkový list vyjmeme, sóju pořádně vymačkáme a dáme stranou. Vodu s vývarem nevyléváme.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a dáme předvařit.
Nachystáme si kulatou zapékací misku s pokličkou, vymažeme máslem. Předvařené brambory klademe naspod misky, zasypeme sójou, podle chuti osolíme, opaprikujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek. Smícháme vývar ze sóji spolu se zbytkem jíšky a nalijeme na sóju. Vrchní vrstvu opět tvoří brambory. Misku přiklopíme pokličkou a dáme do trouby. Brambory se sójou jsou hotové, když je spodek opečený.
Na talíř nabereme kedlubnové zelí, doprostřed položíme pečenou sóju s brambory a už si můžeme jen pochutnat.