Pečená sekaná s klobásou

Masová šiška z mletého masa s překvapením uvnitř. Tato sekaná je vhodná na všední i slavnostní stůl.


2.966x
60 min
1×

Postup přípravy

Housky nakrájíme a necháme je v mléce rozmočit. Pak je vymačkáme a dáme do mísy.

Mleté maso rozbalíme, vložíme do mísy k houskám a promícháme. Osolíme a přidáme vejce. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a rovněž vložíme k masu. Dále nakrájíme šunku na malé kostičky, přidáme do mletého masa.

Mleté maso ještě opepříme a dobře promícháme. Z těsta vytvarujeme šišku a dovnitř zasuneme klobásu. Klobása by měla být předem po celém obvodu naříznuta, aby se při pečení příliš nekroutila.

V pekáči na plotýnce rozehřejeme olej a šišku osmažíme ze všech stran. Pak maso podlijeme vodou a dusíme v zakrytém pekáči v troubě asi 20 minut. Potom víko odkryjeme a masovou šišku dopečeme.

Hotovou masovou šišku s klobásou podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená sekaná s klobásou

Zpět na recept