Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Recept na pečenou celou rybu. Kombinace provensálského koření, česneku a panenského oleje je skvělá. Když jsem rybu pekla, vonělo to až ven.


4.7186x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybu do 2 kg velkou (tolstolobika, amura apod.) vykucháme, očistíme, omyjeme a dáme přes noc marinovat do osoleného mléka smíchaným s prolisovaným i sušeným česnekem.

Druhý den rybu ubrouskem osušíme, můžeme ji šikmo do kůže udělat pár zářezů, abychom tam mohli vetřít bylinky s česnekem a olejem. Uvnitř i na povrchu pokapeme rybu citronem, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením. Do ryby vložíme hrstku nakrájeného pórku, lístečky šalvěje, snítku rozmarýnu a plátky česneku. Připravenou rybu zakápneme olivovým olejem a na povrchu ho potřeme utřeným česnekem.

Rybu položíme do pekáče, můžeme trošku podlít zeleninovým vývarem a pokapeme olivovým olejem. Pokud chceme, můžeme si smíchat olej s provensálským kořením a prolisovaným česnekem, směsí rybu potřít a potírat ji i během pečení. Rybu upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

Pečenou rybu s provensálskými bylinkami podáváme se šťouchanými brambory, ale je moc dobrá i s bagetkou.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Zpět na recept