Pečená roštěná v bramborách

Recept na chutný pokrm z jednoho pekáčku.


4.819x
120 min
3×

Ingredience

50 mlvývar
1 kgbrambory
4 kscibule
100 gžampiony
150 mlčervené víno
4 plátkyhovězí roštěná

podle potřeby

50-70 gslanina
olej
máslo na vymazání

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky roštěné očistíme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a rozklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na stejně silná kolečka jako brambory. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu necháme v mrazáku ztuhnout a potom ji nastrouháme nahrubo.

Maso zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme jednou vrstvou brambor, na které poklademe opečené maso. Roštěnky poklademe částí nastrouhaného špeku, žampiony a cibulí. Vrstvy zopakujeme tak, že poslední vrstvu tvoří plátky brambor. Vše přelijeme výpekem z masa promíchaným s vínem a vývarem.

Roštěnou v bramborách pečeme při 200 °C minimálně 1 hodinu, dokud maso nebude zcela měkké a veškerá tekutina se neodpaří.

Pečenou roštěnou v bramborách podáváme ozdobenou jarní cibulkou. Vhodnou přílohou je čerstvá nebo sterilovaná zelenina.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená roštěná v bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena