Vaření.czReceptyPečená krkovice s paprikami a koprem

Pečená krkovice s paprikami a koprem

Jemná úprava vepřového masa se skvěle snoubí s houskovým knedlíkem. Recept na chutný oběd nebo večeři.


0.00x
90 min

Ingredience

1 ksmrkev
1 ksčervená paprika
1 svazekjarní cibulka
1 lžičkačerstvý tymián
1 ksčervená cibule
1 kgvepřová krkovice
3 snítkyčerstvý rozmarýn
3 lžícečerstvý kopr
2 ksbílá paprika
2 kskořenová petržel
100 gcréme fraîche

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřové maso v celku ze všech stran osolíme a vložíme do uzavíratelné nádoby vhodné do trouby, nebo nejlépe do remosky. Maso obložíme nakrájenou zeleninou, kromě paprik a zelené natě z cibulky, ty přidáme až před koncem pečení spolu s rozmarýnem a tymiánem. Krkovici dáme péci při nižší teplotě 150 - 160 °C. Podlévat netřeba, protože zelenina pustí dostatek tekutiny. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme odpočívat. Zeleninu s výpekem z pekáče rozmixujeme s créme fraiche, případně můžeme nahradit tučnější kysanou smetanou, na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme nasekaný kopr a podáváme. Pečenou krkovici s paprikami a koprem podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor horovska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená krkovice s paprikami a koprem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena