Pečená kachna s pomerančovou omáčkou

Recept na pečenou kachnu, podávanou s vynikající pomerančovou omáčkou. Hodí se k nedělnímu obědu.


3.1217x
160 min
1×

Postup přípravy

Kachu pořádně omyjeme a osušíme. Uvnitř i zvenčí ji potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Křídla a nohy svážeme nití a kachnu položíme na rošt do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme ji přibližně hodinu a půl. Na začátku pečení umístíme pod rošt s kachnou plech, do kterého nalijeme asi čtvrt litru vody.

Šťávu z pečení nalijeme od kastrolu, sebereme z ní tuk a přidáme máslo.

Pomeranče důkladně vydrhneme pod horkou vodou. Tence je oloupeme (jen oranžovou slupku), kůru nakrájíme na nudličky a pomeranče vymačkáme. Šťávu s kůrou přidáme do omáčky. Nakonec omáčku okořeníme mletým zázvorem, solí, pepřem a kari kořením. Zahustíme ji škrobem rozmíchaným v troše vody.

Upečenou kachnu podáváme přelitou pomerančovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo vařené brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kachna s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.