Pečená dýně s brynzou

Recept na lehký hlavní chod či přílohu z dýně hokaido.


5.01x
60 min

Ingredience

2-3 lžíceolivový olej
100 gdýňová semínka
1 ksdýně Hokaido

podle chuti

sůl
rozmarýn

omáčka

200 gbrynza
zakysaná smetana

Postup přípravy

Větší dýni hokaido omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Plátky dýně vyskládáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, rozmarýnem a dáme péct. Dýni pečeme na 180 °C cca 30 - 40 minut, až je měkká a zlatavá. Mezitím si vyšleháme omáčku - brynzu prošleháme se zakysanou smetanou, až nám vznikne přijatelná konzistence k namáčení. Omáčku není třeba solit, brynza bývá slaná dost. Dýňová semínka nasucho opražíme na pánvi. Upečenou dýni rozdělíme na talíře, přidáme brynzovou omáčku, posypeme dýňovými semínky a ještě teplé podáváme jako lehký hlavní chod či přílohu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená dýně s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena