Pavlíkova sekaná z pekárny

Připravit dobrou domácí sekanou lze nejen klasicky, ale i v domácí pekárně. Výhoda je jediná, ale za to zásadní. Ne každý má trpělivost vybouchat z koule vzduch, aby sekaná nepraskla.


4.627x
75 min

Ingredience

10 stroužkůčesnek
1 lžícesůl
2 ksvejce
1 lžícemajoránka
1 kscibule
2 lžícevoda
5 ksrohlík
1 lžičkamletý pepř
25 dkganglická slanina
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkacelý kmín
1 lžičkauzená sladká paprika

podle chuti

50 dkgmleté maso

Postup přípravy

Cibuli očistíme a spolu se slaninu ji nakrájíme na kostičky. Společně je orestujeme dozlatova. Směs necháme vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Zatím vložíme do domácí pekárny ostatní suroviny. Vsypeme slaninu a vše necháme v pekárně uhníst. Po ukončení hnětení odstraníme z pekárny hák či háky, dno zakryjeme plátky anglickou slaninou. Zapneme pečení minimálně na 1 hodinu, ale doporučuji přidat 15 - 20 minut.

Pavlíkova sekaná z pekárny se mi nejlépe osvědčila s bramborovou kaší a salátem z červeného kysaného zelí. Dobrá je i studená.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pavlíkova sekaná z pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká