Ochutnejte vydatnou kombinaci chuti a energie. Recept na přípravu dobrého obědu z mletého masa a zeleniny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Směs
Česnek1 stroužek
Cibule1 ks
Kečup3 lžíce
Mleté vepřové maso500 g
Worcestrová omáčka1 lžíce
Podle chuti
Bazalka
Čubrica
Bylinková sůl
Čerstvý barevný pepř
Ostatní
Patizon1 ks
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na mírně orestovanou cibuli vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou mleté maso co nejvíce rozdělíme od sebe a zprudka vše opečeme.
Mleté maso po chvíli zakápneme kečupem a worchesterovou omáčkou, kterou pak necháme vypařit. Směs na pánvi dochutíme bylinkovou solí, kořením a na závěr i česnekem a lístky bazalky.
Hotovou směs dáme do patisonu a pečeme doměkka asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Patison plněný mletým vepřovým masem podáváme s přílohou podle chuti.