Kuřecí játra omyjeme, případně odblaníme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli nadrobno nakrájenou, rozetřený česnek a játra. Opékáme za stálého míchání při vyšší teplotě asi 5 minut. Přikryjeme poklicí, odstavíme z plotny a necháme dojít a vychladnout.
Vychladlá játra rozmixujeme se smetanou, rajským protlakem, solí a pepřem skoro dohladka. Trochu jater předem odložíme, pokrájíme na hrubší kousky, aby paštika měla trochu strukturu.
Paštiku z kuřecích jater naplníme malé misky nebo formičky a obsah vidličkou stlačíme. Paštiku z kuřecích jater necháme několik hodin ztuhnout v lednici.
Do tohoto receptu kupuji 250 g jater. Také jsem už dala 300 g a bylo to také dobré. J.S.
Samara
hmotnost
Prosím pěkně poníženě, kolik to je 1 balíček kuřecích jater? U nás v krámě mají balíčky 250 g, 500 g, 1000 g a pro gastro i 5000 g. Přidávám k dobru: 400 g jemně umletých jatýrek, 200 ml šlehačk.smetany, 200 ml slun.oleje, 1/2 čajové lžičky vegety, 1/2 čajové lžičky soli, všechno spolu ponornou nohou pomixovat (zhomogenizovat). Tuto růžovou hmotu nalit do vymazané formy (pekáčku) a péct na 175°C asi 25-30 minut. Podávat vychlazené, je vhodná i pro děti.