Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

Recept na neodolatelnou paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, pečenými smrkovými hřiby s tymiánem, domácí celerovou bruschettou


2.65x

Postup přípravy

Nejprve si připravíme rybízové želé. Černý rybíz a oloupaný, vykrájený citrón bez pecek rozmixujeme na pyré. Přidáme cukr a vodu a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a přidáme namočenou plátkovou želatinu. Do druhého dne necháme vychladit v lednici. Následující den necháme ve stroji šlehat asi 45 minut. Želé rozetřeme do forem a po vychlazení a zatuhnutí krájíme na kostky, které přikládáme k hotové paštice.

Připravíme paštiku. Kachní játra opláchneme a osušíme. Umeleme je najemno a necháme je ušlehat s částí rozehřátého kachního sádla o teplotě asi 70 °C do husté krémové pěny. Nakonec paštiku ochutíme solí, bílým mletým pepřem, muškátovým květem a čerstvou majoránkou.

Kachní paštiku dáme do silikonové formy a lehce zalijeme zbytkem rozehřátého sádla. Takto připravenou paštiku pečeme ve vodní lázni při teplotě 75 °C zhruba 45 minut. Hotovou paštiku dáme vychladit. Z paštiky vykrajujeme škrabkou na zmrzlinu malé kuličky, které obalíme v nasucho v dozlatova opraženém sezamovém semínku.

Na pečené smrkové hřiby si čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na přepuštěném másle s čerstvým tymiánem. Hřiby nakonec ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na talíř dáme plátky opečených smrkových hřibů, ke kterým přiložíme kuličku kachní paštiky obalenou v praženém sezamu. Přidáme rybízové želé a na sucho lehce opečenou teplou celerovou bruschettu. Můžeme ozdobit čerstvým polníčkem. Paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

Zpět na recept