Paštika z kachních jater a bůčku

Recept na jednoduchou a velmi chutnou domácí francouzskou paštiku, kterou podáváme studenou s bílou bagetou a zeleninou.


4.611x
150 min
2×

Postup přípravy

Asi 150 g jater nakrájíme na plátky a dáme stranou, ostatní játra umeleme s vepřovým bůčkem, osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Dohromady dobře promícháme.

Zapékací hlubší misku s rovnými hranami (třeba jako na biskupský chlebíček) vyložíme plátky slaniny, na ty rozetřeme polovinu masové směsi, poklademe odloženými plátky jater, doplníme zbytek masové směsi a vršek poklademe opět slaninou.

Paštiku z kachních jater a bůčku pečeme zvolna v troubě, přikryté pokličkou či alobalem, asi 2 hodiny.

Paštiku z kachních jater a bůčku podáváme studenou s bílou bagetou a zeleninou.
user-icon

autor vodenka2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z kachních jater a bůčku

Zpět na recept