Paštika, která určitě zachutná. Recept z kuřecích jater, bůčku, slaniny a koření.
Hodnocení
4.6
/ 5 (15x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Majoránka2 lžíce
Cibule1/2 kg
Čerstvý zázvor2 lžíce
Vepřový bůček1 kg
Slanina uzená15 dkg
Muškátový oříšek mletý1 lžička
Kuřecí játra1/2 kg
Koření Divočina1 lžíce
Vepřové syrové sádlo1/2 kg
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Bůček osolíme, potřeme česnekem a upečeme.
Sádlo nakrájíme na malé kousky, vyškvaříme malé škvarky, scedíme a na sádle uděláme cibulku dozlatova.
Kuřecí játra rozmixujeme se škvarky, dáme do mísy a přidáme jemně nakrájenou uzenou slaninu.
Upečený bůček rozmixujeme se sádlem a cibulkou, přidáme do mísy.
Přisypeme koření a sůl podle chuti.
Paštiku z jater a bůčku dáme do zapékací mísy (pekáčku), přikryjeme a pečeme z části ponořené ve vodě v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Nebo dáme směs na paštiku do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme v předehřáté troubě na 200 °C z části ponořené ve vodě taktéž 30 minut.
Paštiku z jater a bůčku podáváme jako předkrm nebo chuťovku.