Paštika z jater a bůčku

Paštika, která určitě zachutná. Recept z kuřecích jater, bůčku, slaniny a koření.


4.414x
120 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 lžícemajoránka
0.5 kgcibule
2 lžícečerstvý zázvor
1 kgvepřový bůček
15 dkguzená slanina
1 lžičkamletý muškátový oříšek
0.5 kgkuřecí játra
1 lžícekoření na divočinu
0.5 kgvepřové syrové sádlo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Bůček osolíme, potřeme česnekem a upečeme. Sádlo nakrájíme na malé kousky, vyškvaříme malé škvarky, scedíme a na sádle uděláme cibulku dozlatova. Kuřecí játra rozmixujeme se škvarky, dáme do mísy a přidáme jemně nakrájenou uzenou slaninu. Upečený bůček rozmixujeme se sádlem a cibulkou, přidáme do mísy. Přisypeme koření a sůl podle chuti. Paštiku z jater a bůčku dáme do zapékací mísy (pekáčku), přikryjeme a pečeme z části ponořené ve vodě v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Nebo dáme směs na paštiku do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme v předehřáté troubě na 200 °C z části ponořené ve vodě taktéž 30 minut. Paštiku z jater a bůčku podáváme jako předkrm nebo chuťovku.
user-icon

autor Mirek0471


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z jater a bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena