Vaření.czReceptyPaštika z drůbežího masa a jater

Paštika z drůbežího masa a jater

Opravdu chutná paštika. Recept, který musíte zkusit!


4.515x
120 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemáslo
2 kscibule
5 lžicsmetana
1 lžičkatymián
0.5 lžičkyrozmarýn
20 mlkoňak
1 lžičkamletý bílý pepř
350 ganglická slanina
50 gbílá veka
2 lžičkymletá sladká paprika
300 gkrůtí prsa
400 gkuřecí játra

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Játra, maso, slaninu a veku nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle podusíme do sklovata. Připravené ingredience promícháme, dále přidáme smetanu, vejce, koňak, sůl, koření (mletá sladká paprika, tymián, rozmarýn, mletý bílý pepř) a dobře promícháme. Směs chladíme v mrazícím prostoru ledničky tak, aby slabě namrzla. Pak ji co nejjemněji pomeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a naplníme masovou hmotou. Povrch stlačíme a uhladíme. Do pekáče nalijeme 2 cm vody a uvedeme v troubě do varu. Chlebíčkovou formu vložíme na pekáč do středu předehřáté trouby a paštiku upečeme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 70 minut. Paštiku z drůbežího masa a jater podáváme podle chuti teplou nebo studenou.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z drůbežího masa a jater

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena