Paštika s česnekem a povidly

Výborná paštika, která se během přípravy nevaří.


4.36x
10 min
2×

Postup přípravy

Na 1/3 másla opečeme cibulku do zlatova, přidáme játra a až se zatáhnou přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme a přidáme zbytek koření. Když jsou játra úplně hotová, vypneme sporák a přidáme zbytek másla, aby se pěkně rozpustilo.

Vychladlá játra přendáme do mísy a už jen ušleháme ručním mixérem, přidáme povidla, rozinky a ještě trochu osolíme. Vzniknou hmotu na paštiku přeneseme do formy vyložené potravinovou folií a dáme ztuhnout do ledničky aspoň na 3-4 hodinky.

Poznámka autora receptu: Dělat můžeme i různé obdoby této paštiky. A to tak, že místo povidel a rozinek do paštiky zamícháme brusinky nebo sušené brusinky. Nebo uděláme paštiku jen s provensálským kořením, všechny tyto paštiky jsou výborné!
user-icon

autor Looca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika s česnekem a povidly

Zpět na recept