Pastevecká kýta

Dobrota, kterou pohostíte třeba i královskou návštěvu


4.22232x
25 min
3×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Moravské uzené, stejně jako vepřovou kýtu pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Olej rozehřejeme a nejdříve orestujeme nudličky moravského uzeného. Čtvrtinu po opečení vyjmeme a uschováme na ozdobu. Do pánve přidáme maso a zprudka opékáme asi 5 minut. Potom přidáme cibuli, pórek, sůl, worcestr a restujeme další 3 minuty. Nakonec vmícháme hořčici s kečupem, prohřejeme a servírujeme.

Na talíři zdobíme orestovanými odloženými proužky. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pastevecká kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká