Tento recept pochází ze Slovenska. Polévka z mléka a brambor je zvláštní tím, že do ní vkládáme širší pláty těstovin.
Hodnocení
3.0
/ 5 (1633x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
120 g
slanina
- -
sůl
1 ks
vejce
350 g
brambory
3 dl
mléko
- -
tuk
1 ks
cibule
- -
voda
70 g
hladká mouka
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
100 g
hrubá mouka
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájené na kostky dáme vařit do osolené vody. Z tuku, slaniny, jemně nakrájené cibule a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme lžičku papriky, zalijeme mlékem a vodou, rozmícháme a nalijeme na brambory. Z hrubé mouky a vejce vypracujeme těsto, vyválíme ho, pokrájíme na pásy, pokrájíme a uvaříme ve slané vodě. Těstovinové pásy vložíme do polévky a podáváme sypané petrželkou.