Pašerák

Chuťovka z uzenin třeba k večeři.


4.715x
30 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme nadrobno. Nivu rozkrájíme na kousky, plátky nebo nastrouháme.

Gothajský salám nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Promícháme, přisypeme lžičku červené papriky a pepř podle chuti. Lze přidat i jiné koření.

Poté si připravíme delší kousek alobalu. Zhruba do čtvrtiny alobalu dáme anglickou slaninu - asi 3 plátky (záleží na jejím nakrájení). Na anglickou dáme hromádku gothaje zamíchaného s ostatními přísadami. Na to položíme sýr nivu a přiložíme ještě anglickou, budou stačit 2 plátky. Zabalíme do alobalu (tvar kostky) a dáme do trouby.

Pašeráka pečeme na 220 °C cca 20 minut. Podáváme s přílohou podle chuti. Pašeráka ocení milovníci uzenin a sýru s modrou plísní.

Množství ingrediencí je určeno pro 3 osoby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pašerák

Zpět na recept