Vaření.czReceptyParmice s paprikami a fenyklem

Parmice s paprikami a fenyklem

Recept na 4 porce chutné ryby s bramborem.


3.0109x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
16 snítektymián
1 kscitron
3 lžíceolivový olej
olivový olej
mletý černý pepř
2 kspaprika červená
nové brambory
20-24 listůnakládané vinné listy
4 ksparmice nachová
2 kshlíza fenyklu

Postup přípravy

Uvaříme si brambory. Papriku a fenykl očistíme a nakrájíme na proužky a kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dále vykucháme a oškrábeme parmice. Připravíme si velkou pánev, na které při středně silném ohni rozehřejeme olej. Do pánve vložíme papriky, fenykl, 4 snítky tymiánu a česnek. Vše smícháme a opékáme asi 20 minut. Zelenina nesmí zhnědnout ,ale pouze změknout. Nakládané listy vinné révy jednotlivě opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Citron pečlivě omyjeme a z poloviny ostrouháme kůru a ze zbylé poloviny odkrojíme 4 tenká kolečka, která rozpůlíme na půlku. Vykuchané ryby zevnitř proložíme půlkolečky citronu a zbylými snítkami tymiánu. Takto připravené ryby ještě potřeme olivovým olejem a posypeme strouhanou citronovou kůrou. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Každou rybu zvlášť zabalíme do 6 listů vinné révy tak, aby byla celá zakrytá. Ryby vložíme do pánve se směsí fenyklu a paprika, pánev zakryjeme poklicí a dusíme 12 - 15 minut. Když je maso křehké, můžeme ryby z pánve vyjmout. Hotové ryby rozdělíme na talíře, doplníme směsí fenyklu a paprik, ozdobíme tymiánem a podáváme s vařeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Parmice s paprikami a fenyklem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena