Uvaříme si brambory. Papriku a fenykl očistíme a nakrájíme na proužky a kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dále vykucháme a oškrábeme parmice.
Připravíme si velkou pánev, na které při středně silném ohni rozehřejeme olej. Do pánve vložíme papriky, fenykl, 4 snítky tymiánu a česnek. Vše smícháme a opékáme asi 20 minut. Zelenina nesmí zhnědnout ,ale pouze změknout.
Nakládané listy vinné révy jednotlivě opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Citron pečlivě omyjeme a z poloviny ostrouháme kůru a ze zbylé poloviny odkrojíme 4 tenká kolečka, která rozpůlíme na půlku.
Vykuchané ryby zevnitř proložíme půlkolečky citronu a zbylými snítkami tymiánu. Takto připravené ryby ještě potřeme olivovým olejem a posypeme strouhanou citronovou kůrou. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Každou rybu zvlášť zabalíme do 6 listů vinné révy tak, aby byla celá zakrytá. Ryby vložíme do pánve se směsí fenyklu a paprika, pánev zakryjeme poklicí a dusíme 12 - 15 minut. Když je maso křehké, můžeme ryby z pánve vyjmout.
Hotové ryby rozdělíme na talíře, doplníme směsí fenyklu a paprik, ozdobíme tymiánem a podáváme s vařeným bramborem.