Parmazánové brambory s tuňákem

Nenáročný a rychlý recept na vydatnou večeři.


5.03x
30 min

Ingredience

500 gbrambory
200 gtuňák ve vlastní šťávě
100 gstrouhaný parmazán
200 mlzakysaná smetana
100 gmražený hrášek

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu s hráškem je vložíme do osolené vařicí vody a vaříme přibližně 10 minut, dokud nezměknou, ale nesmějí se rozpadat. Poté brambory a hrášek scedíme a necháme okapat.

Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme do ní brambory s hráškem. Urovnáme je, aby byly rozložené stejnoměrně. Tuňáka scedíme a jednotlivé kousky vmícháme mezi brambory. Smetanu rozetřeme lžící na brambory a posypeme sýrem. Brambory s tuňákem vložíme do předem vyhřáté trouby a zapékáme, dokud smetana nezačne lehce bublat.

Parmazánové brambory s tuňákem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Parmazánové brambory s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.