Párky v těstíčku s cibulovou omáčkou

Tento tradiční anglický pokrm, jehož název v doslovném překladu zní "ropucha v díře", se původně připravoval z vařeného masa a slaniny.


3.3126x
45 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 230 °C (u plynové trouby stupeň 8). Párky rozložíme na plech a ohříváme v troubě zhruba 10 minut. Prohlubně formy na vdolečky zvané muffins vymažeme sádlem a formu dáme ohřát do trouby.

Vejce rozšleháme v misce drátěnou metlou se solí a pepřem, potom vmícháme polovinu mléka. Mouku prosejeme do mísy, přidáme rozšlehaná vejce a zpracujeme hladké těsto. Rozředíme je zbývajícím mlékem. Formu a párky vyjmeme z trouby a do každé prohlubně formy dáme 2 nožičky párků. Do prohlubní rozdělíme připravené těsto a formu dáme do trouby na 10 minut. Těsto nabude na objemu a na povrchu zezlátne.

Zatím připravíme cibulovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji na mírném ohni za občasného zamíchání 5 minut doměkka. Vmícháme mouku a za stálého míchání ji asi minutu zahříváme. Rendlík odstavíme a jíšku postupně zředíme kuřecím vývarem.

Rendlík vrátíme na oheň a omáčku přivedeme za stálého míchání k varu. Ochutíme ji octem, solí a pepřem. Párky v těstíčku vyjmeme z formy
a ihned podáváme polité cibulovou omáčkou.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Párky v těstíčku s cibulovou omáčkou

Zpět na recept