Párky na černém pivu

Recept na chutně připravené párky s ostřejší omáčkou.


3.02x
45 min
2×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
2 kspaprika
3 kscibule
1 kgpárek
5 lžicsójová omáčka
1 lžíceškrobová moučka
1 lžičkaprovensálské koření
4 lžíceostrý kečup
1 lžíceworcestrová omáčka
0.5 balenímletá sladká paprika
3-4 dlčerné pivo
1 sklenicezeleninové lečo
0.25 lžičkymleté feferonky naložené v soli

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a asi polovinu nakrájíme jemně a zbytek nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka.

Do jemně nakrájené cibule přidáme malou sklenici leča, kečup, feferonky, sójovou a worcesterovou omáčku, olej a koření, osolíme a na závěr vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v pivu.

Silnější párky podélně nařízneme, vložíme proužky cibule a plátky česneku. Místo párků můžeme použít i točený salám. Párky naskládáme do zapékací mísy nebo hlubšího pekáče, přidáme zbytek cibule a česneku, obložíme nakrájenými paprikami a zalijeme omáčkou.

Párky na pivu pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Párky na černém pivu podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Párky na černém pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena