Párky na černém pivu

Recept na chutně připravené párky s ostřejší omáčkou.


3.02x
45 min
2×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
2 kspaprika
3 kscibule
1 kgpárek
5 lžicsójová omáčka
1 lžíceškrobová moučka
1 lžičkaprovensálské koření
4 lžíceostrý kečup
1 lžíceworcestrová omáčka
0.5 balenímletá sladká paprika
3-4 dlčerné pivo
1 sklenicezeleninové lečo
0.25 lžičkymleté feferonky naložené v soli

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a asi polovinu nakrájíme jemně a zbytek nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka.

Do jemně nakrájené cibule přidáme malou sklenici leča, kečup, feferonky, sójovou a worcesterovou omáčku, olej a koření, osolíme a na závěr vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v pivu.

Silnější párky podélně nařízneme, vložíme proužky cibule a plátky česneku. Místo párků můžeme použít i točený salám. Párky naskládáme do zapékací mísy nebo hlubšího pekáče, přidáme zbytek cibule a česneku, obložíme nakrájenými paprikami a zalijeme omáčkou.

Párky na pivu pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Párky na černém pivu podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Párky na černém pivu

Zpět na recept