Pařížský zákusek

Snadný recept na delikátní čokoládový zákusek k odpolední kávě.


4.621x
45 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
2-3 lžícekakao
200 gcukr krupice
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva
180 gpolohrubá výběrová mouka

na ozdobu

čokoláda

krém

3 ksčokoláda na vaření
3 kelímkysmetana ke šlehání
2 balíčkyztužovač šlehačky

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Den před přípravou zákusku si uvaříme krém, který musí být 24 hodin v chladničce. Uvaříme 3 smetany ke šlehání společně s 3 čokoládami na vaření. Povaříme asi 5 minut, potom necháme směs vychladnout a uložíme na 24 hodin do chladničky. Druhý den přidáme do směsi 2 ztužovače šlehačky a pořádně vyšleháme. Na korpus vyšleháme 5 vajec společně s cukrem krupice do pěny a pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Korpus na pařížský zákusek pečeme v troubě předem vyhřáté na 200 °C. Na vychladlý korpus navrstvíme čokoládový krém a zákusek ozdobíme čokoládou. Pařížský zákusek podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížský zákusek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena