Pařížský dort s jablky

Výborný vláčný dortík se šlehačkou.


4.26x
90 min

Ingredience

krém

50 gcukr
40 gkakao
500 mlsmetana ke šlehání
ztužovač šlehačky

těsto

150 gcukr
30 gkakao
4 ksžloutek
4 ksbílek
90 gjemná krupice

poleva

100 gčokoláda na vaření
50 gmáslo nebo Hera

Postup přípravy

Cukr třeme se žloutky, přidáme kakao, nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, krupici a poté lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Korpus na dort pečeme při 170°C cca 45 minut v dortové formě. Necháme prochladnout. Na krém svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a necháme přes noc v lednici. Poté ušleháme se ztužovači a namažeme na korpus. Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až se vše spojí. Prochladlou polevu nalijeme na vychlazený dort a zdobíme podle své fantazie. Pařížský dort s jablky podáváme ke kávě, čaji, je vhodný i na oslavy.
user-icon

autor Reny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížský dort s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena