- Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy.
- Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr. Z těsta vyválíme obdélník.
- Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut).
- Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v mírně teplé troubě. Z plechu sundáváme až po vychladnutí.
Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici. Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.
Zajímavé komentáře
Pařížské tyčinky
Re: Komentář k receptu Pařížské tyčinky
pařížské tyčky
Re: