Pařížské tyčinky

Naše oblíbené vánoční cukroví.


3.3104x
90 min

Postup přípravy

Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy. Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr.

Z těsta vyválíme obdélník.

Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut). Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě.

Z plechu sundáváme až po vychladnutí. Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici.

Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské tyčinky

Zpět na recept