Pařížské tyčinky

Naše oblíbené vánoční cukroví.


3.3104x
90 min

Postup přípravy

Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy. Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr. Z těsta vyválíme obdélník. Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut). Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě. Z plechu sundáváme až po vychladnutí. Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici. Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.
user-icon

autor Havlice

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pařížské tyčinky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena