Papriku dobře očistíme, zbavíme nitek a semínek. Papriky podélně rozpůlíme a rozkrájíme na tenké proužky. V míse papriku promícháme se solí a bílým pepřem, ale také s čerstvě nasekanou petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
Zálivku si vymícháme z tvarohu a řidšího jogurtu. Můžeme trochu okořenit, ale jen jemně, dochucené máme už kousky papriky. Eidam nakrájíme na delší proužky.
Papriku promícháme s tvarohovou zálivkou, přidáme eidam a spojíme v hustý salát. Necháme odležet v chladu.
Paprikový salát můžeme podávat jako hlavní chod s pečivem podle vlastního výběru, lépe celozrnné. Na ozdobu použijeme čerstvou petrželku.
Tvarohovou zálivku můžeme nahradit i jakoukoliv hotovou zálivkou, kterou zakoupíme v supermarketu.